Online boekhouden, hoe werkt het?

Boekhoudsoftware beschrijft een soort van software die boekhoudkundige transacties binnen functionele modules zoals crediteuren, debiteuren, salarisadministratie, en balansen registreert en verwerkt. Het functioneert als een boekhoudkundige informatie systeem. Het kan in-house ontwikkeld worden door de organisatie te gebruiken of het kan gekocht worden bij een derde partij of kan een combinatie van een toepassing van derden softwarepakket met lokale aanpassingen zijn. Boekhoudsoftware kan on-line gebaseerdt zijn en overal geraadpleegd worden op elk gewenst moment met elk apparaat dat internet heeft, of kan desktop-gebaseerde zijn. Het varieert sterk in zijn complexiteit en kosten.
Typen boekhoud software:
• Persoonlijke boekhoud programma’s – Persoonlijke accounting software is voornamelijk gericht op thuisgebruikers, het ondersteunen van accounts payable-type boekhoudkundige verrichtingen, beheren van budgeten en simpele rekening verzoening, aan het goedkope segment van de markt.
• Low-end markt – Dit is een goedkope toepassing die het mogelijk maakt om de meest algemene zakelijke boekhoudkundige functies uit te voeren. Leveranciers dienen vaak één nationale markt, terwijl de grotere leveranciers een aparte oplossing hebben in elke nationale markt.
• Mid-market – Het middensegment van de markt bestrijkt een breed scala van zakelijke software die in staat is in de behoeften van de verschillende nationale boekhoudnormen te voorzien. In aanvulling op de algemene boekhoudkundige functies, kan de software geïntegreerde functies bevatten of add-on management hebben en kan worden gericht op één of meer markten.
• High-end markt – De meest complexe en dure boekhoudsoftware is vaak onderdeel van een uitgebreide suite van software vaak bekend als Enterprise resource planning (ERP) software. In veel gevallen zijn deze toepassingen zijn gewoon een verzameling functies die aanzienlijke integratie, configuratie en aanpassing vereisen om zelfs te beginnen met een boekhoudsysteem. Het voordeel van een high-end oplossing is dat deze systemen zijn ontworpen om individuele bedrijfsspecifieke processen te ondersteunen, omdat ze zeer klantgericht zijn en kan worden afgestemd op de zakelijke behoeften.