Een duizendpoot in actie


Wanneer je echt van aanpakken houdt en je je werkomgeving wil ondersteunen bij de dagelijkse bedrijfsprocessen, is de functie van management assistent een goede keuze. Je werkdag zal nooit hetzelfde zijn en je moet flexibel en creatief om kunnen gaan met wat er tijdens je aanwezigheid op kantoor allemaal gebeurt. Zo kun je tijdens het regelen van de zakenreis van je manager geconfronteerd worden met de faciliteiten in de vergaderzaal die niet functioneren en waarvoor per direct een oplossing gevonden moet worden. Die conference call met die grote klant in het buitenland kan immers niet uitgesteld worden.

Basiskennis en –vaardigheden
Als goede management assistent kun jij perfect plannen en organiseren. Je draait je hand niet om voor kleine of grotere evenementen en bent een spin in het web. Je beheerst de Nederlandse taal op zakelijk niveau. Ook ben je schrijfvaardig en schrik je niet van een zakelijk gesprek waar je aanwezigheid bij verlangd wordt. Je hebt echt plezier in het ondersteunen van de basisprocessen binnen het bedrijf en bent inventief wanneer het eens mis gaat. Hiermee onderscheid jij je van de rest en maak je jezelf onmisbaar binnen de organisatie.

Praktisch te combineren met huidige bezigheden
Zorg je op dit moment nog voor je kleine kinderen, maar wil je je op termijn weer buiten de deur nuttig maken? Informeer dan alvast eens naar de mogelijkheden om straks je activiteiten en je studie met elkaar te combineren. Wanneer je tijdens een open dag of infoavond kunt spreken met mensen die de opleiding management assistent al afgerond hebben, kun je gericht vragen stellen over hun ervaringen met de opleiding. Bijvoorbeeld hoeveel tijd ze ongeveer aan zelfstudie besteed hebben, of hoe zwaar ze het examen vonden. Hiermee haal je bij jezelf alle twijfels weg om op termijn eindelijk dat diploma te halen, waarmee je weer fulltime aan de slag kunt. De functie is vaak ook parttime in te vullen, zodat je het prima met je moederschap kunt blijven combineren.