Bereken zorgvuldig uw autoverzekering

Een nieuwe auto uitzoeken is natuurlijk hartstikke leuk. Het is geen kleine aankoop, dus u vindt het belangrijk dat u een goede, betrouwbare auto aanschaft. Tevens vindt u het waarschijnlijk erg belangrijk dat uw auto goed verzekerd is. Wat is er immers vervelender dan op eigen kosten beschadigingen of gebreken aan een nieuwe auto te laten verhelpen? U heeft liever dat dergelijke zaken goed verzekerd zijn. Voordat u de auto daadwerkelijk bestelt, is het echter wel verstandig om na te gaan wat u kwijt zou zijn aan de autoverzekering en voor welke autoverzekering u het beste kunt kiezen. Daarover leest u meer in dit artikel.

Welke autoverzekering kiezen?

Wat vaststaat, is dat u een WA autoverzekering af dient te sluiten. Die verzekering is immers voor iedereen verplicht. Met deze autoverzekering is schade aan uw auto echter niet gedekt. Wanneer u net een andere auto heeft aangeschaft, is de kans echter erg groot dat u die schade wel wilt dekken. Daarom zijn er gelukkig wat andere vormen van autoverzekeringen. Dan hebben we het over de WA + beperkt casco autoverzekering en de WA + volledig casco autoverzekering. In beide gevallen is ook eigen schade gedekt, iets dat u hoogstwaarschijnlijk zeer belangrijk vindt. Bekijk wel goed de exacte verschillen tussen deze twee autoverzekeringen. Het is namelijk persoonlijk of een beperkt of casco autoverzekering uw voorkeur heeft.

Online autoverzekeringen berekenen

Zelf ‘even’ de hoogte van uw autoverzekeringspremie berekenen valt helaas niet mee. Gelukkig zijn daarvoor online wel meerdere tool beschikbaar, zodat het toch erg eenvoudig is. Zoals u uzelf wellicht wel kunt voorstellen, kunnen te premies aardig uiteenlopen. Zo is de premie van een WA + volledig casco autoverzekering natuurlijk hoger dan die van een WA autoverzekering. Ook is het uiteraard prijziger om een Ferrari te verzekeren dan bijvoorbeeld een Fiat Punto. Zo zijn er nog vele andere factoren die een rol spelen. Ga daarom zeker eens online uw autoverzekering berekenen om te achterhalen wat de verzekeringspremie wordt.